Reiki | Accés a l’energia universal

Written By :

Category :

Blog

Posted On :

Share This :

Rei significa Universal. Ki és energia.

Es coneixen escrits sobre el Reiki des de fà més de 8000 anys. Existeixen registres escrits que es van recogir en diferents cultures com la tibetana, la índia, la xinesa, … Malgrat que és una tècnica molt antiga i utilitzada per grans mestres com Jesús o Buda, es va perdre i va ser redescoberta fa poc més de 200 anys pel mestre Mikao Usui.

S’ha considerat una tècnica controvertida per basar-se en la sanació mitjançant la imposició de mans. Això va provocar que no quedés indiferent als ulls de la societat que convivia en el moment de seu redescobriment.

Què és el reiki?

És una tècnica de sanació que utilitza l’energia Universal y cósmica per armonitzar el cós físic tractant els desequilibris energètics implicats en l’aparició de la malaltia que pateix la persona. Hi ha força informació sobre aquest tema als Sutras tibetans, que expliquen com el cós físic enmalalteix pel desequilibri energètic de qualsevol ésser. Aquests textos tenen una antiguitat superior als 8000 anys. Ells trataven l’equilibri espiritual mitjançant aquesta tècnica.

Va ser Mikao Usui, metge i capellà japonés, el redescubridor del Reiki a finals del S. XIX

Es va preocupar per estudiar la manera de sanar el cós físic mitjançant aquesta tècnica. Li va portar molts anys de investigació consultant textos de diferents cultures, així com realizant la seva pràctica.

El reiki tracta a la persona com un tot.

Cós físic, mental, emocional i energètic es relacionen. El desequilibri de qualsevol d’aquests influeix en l’armonía dels altres. Així doncs, està bastant comprobat i aceptat que les emocions són la clau per mantenir la salut i gestionar-les adequadament és fundamental, no solament per la funció física, també la mental i espiritual.

La imposició de les mans sobre la part afectada del pacient és una de les característiques més conegudes del Reiki.

Però no és l’única manera de treballar-lo. El Reiki també es pot realitzar a distància, doncs l’energia viatja com ho fan les ones de ràdio. Tal i como explica la física quàntica que l’observador modifica el resultat de l’experiment amb el seu pensament, aquest símil pot il·lustrar de quina manera es pot dirigir l’energia vital o còsmica.

S’ha relacionat amb l’ús de les mans en sanació.

El reiki sosté que existeix una energía universal que uneix tot. Aquesta energia aguanta tota forma de vida. El terapèuta no utilitza la seva energia a la sessió. Només és un canal que la dirigeix. En aquest sentit, l’energia, fins i tot li revitalitza, neteja els seus nadis i xakres. 

Els cinc principis bàsics del reiki

Van ser pronunciats per Mikao Usui, després de la seva llarga investigació i pràctica on va poder comprobar, per què la gent enmalaltia, com, malgrat haver-los sanat, desprès tornaven a recaure i recòrrer a la mateixa dolència. Es va adonar que no era només necessari tractar la seva malaltia física, i va reconèixer que els sutres tibetans tenien la seva raó per tractar el cos espiritual i d’aquesta manera evitar la desarmonia física.

  • Només per avui, no t’enfadis

L’ira, emprenyar-se desarmonitzen l’energia del cos. Els nadis, la xarxa energètica que ens envolta el cos i que es comuniquen amb els set xacres principals, s’obstrueixen quan hi han bloquejos energètics, generalment provocats per emocions negatives. Quan els nadis estan nets, l’energia flueix lliurement sense obstacles pel mig.

  • Només per avui, no t’enfadis
  • Només per avui, no et preocupis.
  • Només per avui, sigues agrait/ïda amb el que tens.
  • Treballa honradament.
  • Respecta tota forma de vida.

Aquests principis pretenen sanar l’esperit, acreixentar la consciència de que som un tot, no només en el que es refereix als nostres cossos.

Si estenem aquest patró a un altre nivell, es pot interpretar que tots formem un macro cos que habita en aquest planeta Terra i que necessita també estar-hi en armonia per mantenir la seva salut. Les guerres, els conflictes entre països, les competències, els odis es disoldrien si fossim més conscients de que el que li passa als nostres companys ens influeix a nosaltres mateixos.

Qui pot practicar el reiki

Tothom pot accedir a l’energia universal. Necessita ser-hi sintonitzat per un mestre qualificat. Existeixen vàries escoles i diferents tipus de Reiki han aparegut des del seu redescobriment. 

Oferim cursos de Reiki, en modalitat presencial o a distància.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *